Жител на варненското село Любен Каравелово е намерил тялото на 28-годишния Иван Йорданов, който изчезна безследно на 25 август след тайно технопарти, организирано в затворена Фейсбук група. 

Трупът на младия мъж е бил открит само на няколкостотин метра от бившето военно поделение край Любен Каравелово, където се е провеждало партито. Мястото е на около 2 километра от селото. 

"Около 10.30 часа вчера отидох в гората. Събрах една каручка с дърва и реших да се върна по друг път. Часът беше точно 12.15. Докато вървеше конят леко се спъна, аз погледнах вдясно и видях трупа. Отидох до него, погледнах го и веднага се обадих на кмета, а той се обади в полицията", обясни пред Нова телевизия мъжът, който е намерил тялото на Йорданов. 

Причината за смъртта на младия мъж, който е родом от Карнобат, но от години живее в София, не е ясна все още. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. По неофициални данни обаче няма следи от насилствена смърт.

Кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров заяви, че не знае дали конкретното място, където е намерено тялото е бил претърсван от полицията. В издирването на Йорданов обаче участваха над 40 униформени със следови кучета. 

"Мили хора, благодаря на всички, много ви благодаря, че бяхте с мен. Няма нужда да го търсим вече. Дано, дано душата му да намери покой", написа в профила си във Фейсбук тази сутрин майката на Иван - Ганка Йорданова.