Трима души са задържани за съпричастност към случай на катастрофа с мигранти край Нова Загора, каза за БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска. При произшествието е загинал един човек.

Сигналът за инцидента е получен в 7:50 часа на 1 май. Лек автомобил с десет души е катастрофирал на автомагистрала "Тракия" в района на 245-и километър. Колата се е обърнала, в произшествието няма други участници, движението не е било спирано. По случая работи Окръжната прокуратура в Сливен.

Петима от пострадалите са настанени в областната болница в Сливен. По информация на д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"- Сливен, един от пациентите е с опасност за живота, на някои от тях предстоят операции.

Мъжете, които са прегледани и нямат нужда от лечение, са транспортирани до центъра за задържане на незаконни имигранти в Любимец.

Това е поредната катастрофа с мигранти за по-малко от месец в областта. На 8 април край Нова Загора се обърна бус с 52-ма души, а водачът и спътникът му избягаха. Тогава за катастрофата бяха задържани трима румънци.