33-годишен мъж нахлу в център за настаняване от семеен тип в Пловвид, наръга с нож 17-годишно момиче, от което има дете, след което се самоуби, скачайки от висока жилищна сграда.

Заради инцидента е засилена охраната на Комплекса за социални услуги (КСУ) "Княгиня Мария Луиза", веднага с децата са започнали работа психолози, съобщиха от пресцентъра на общината.

Снощи младият мъж на име Иван прескочил оградата и нападнал непълнолетното момиче, което било на двора заедно с други обитатели на дома и дори социални работници. След нападението той успял да избяга, въпреки опитите на охраната да го спре.

"След като я е намушкал, мъжът се е прибрал в дома на родителите си на ул. "Сокол" и се е хвърлил от 8-мия етаж. Издъхнал е на място", заяви шефът на полицията старши комисар Йордан Рогачев.

Междувременно в социалния център веднага след инцидента е извикана линейка и момичето е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема, има и наранявания около едното ухо. Засега няма опасност за живота му, но се правят допълнителни изследвания. Директорката на комплекса Дарина Кукева е в болницата при него.

Какви са причините за нападението, завършило с фатален край, обаче предстои разследващите да установят.

"Психолози вече работят с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, още сутринта са набелязани мерки за засилване на охраната на комплекса заедно със зам.-кмета по сигурността Йордан Ставрев и с началника на Шесто РУП Николай Кирков. Имаме пълното им съдействие, за да не се създаде допълнително напрежение", заяви Анести Тимчев, зам.-кмет на община Пловдив по социални дейности.