За първи път след осем години в затвора, тежки присъди и показания по знакови дела за рекет и наркотици, Тихомир Георгиев, известен като Тишо Боксьора, призна пред bTV за престъпленията, за които е осъден.

Тихомир Георгиев-Боксьора е най-известният затворник в общежитието в Самораново. Осъден е на 15 години затвор за убийство през 2007 г. в Момин проход. Определят го като един от най-известните кримигерои у нас и един от вип-подсъдимите в специализирания съд. "Аз не се занимавах изобщо с наркотици. Аз ръководех наказателна бригада. Това е истината. Некои шанаджии - има от тях пострадали", разказва той. На въпроса колко са пострадалите отвръща: "Е, не съм ги броил. Отиваме и... бива респектиран. Обикновено с бухалка, или с тръба... нито съм рязал уши и пръсти. Не ми вярвате, нали?", казва Георгиев, който сега чака окончателна присъда заедно със Стефан Бонев-Сако, след като Апелативният спецсъд му е дал 12 години затвор.

Бившето кримистрашилище споделя още пред камерата: "То обикновено когато се работи в ударни бригади и когато вършиш тази дейност, е само за пари. За нищо друго. Конкуренцията на наркопазара е жестока. Там всяка една група се стреми да наложи монопол. А за да наложи монопол неминуемо има такива действия, които да целят респект. Страх. Ужас. Оттам излиза един лаф от тези среди - че ужасът вразумява хората", разказа Тихомир Георгиев.

Според Боксьора в момента столичният наркопазар е разпределен между дребни дилъри по райони, монопол на търговията с наркотици няма, а играчите се сменят често.