Вчера bTV съобщи, че неизвестни лица са направили опит да изнудват министър Дянков по класическата схема за мнима катастрофа, а негова сътрудничка вдигнала телефона и дори дала на измамниците пари.

"Вчерашната новина всъщност не е вярна. Няма нищо истинско в това. Първо моят телефон по всяко време винаги е с мен, ето сега мога дори да ви го покажа. Никога не съм го давал на когото и да било друг, винаги е с мен. Това просто е някаква лоша шега. Историята просто е глупава. Хем не е вярна, хем е леко глупава и е и малко тъжна, заради това, че всъщност се намесват хора, които са починали преди 20 години", коментира финансовият министър.
Вчера Дарик пък съобщи, че измамници са пробвали същия номер и на главния секретар на МВР Калин Георгиев, но той ги усетил и предал информацията на подчинените си, които да заловят мошенниците. Засега Георгиев не е опровергал тази информация.

В Созопол министър Дянков съобщи, че реставрацията на местната църква "Свети Кирил и Методий" се очаква да приключи на 24-ти юни. С решение на Министерския съвет за ремонта на храма бяха осигурени 420 хиляди лева. Финансирането на ремонтните дейности ще продължи, каза още министър Дянков.