Свидетел по досъдебно производство е успял да избяга от полицията в Благоевград  снощи. Мъжът, който e от Враца и е на 33 години, е бил издирван с постановление за принудително довеждане, за да бъде разпитан по разследване в Плевен. По информация на "Струма" той се казва Петър Петров и е криминално проявен.

Мъжът е открит в Банско. От там е конвоиран до Второ РУ-Благоевград, откъдето е трябвало да бъде изпратен до друг град, където да го разпитат. Не е ясно как, но в сряда следобед той е изчезнал от сградата на полицията. Оттам казват, че той не е бил арестуван, а само задържан, за да се конвоира и заради това не е бил в ареста, а в друго помещение, откъдето се измъкнал безпроблемно.

"Умоляват се гражданите, които имат информация за лицето, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР", призоваха от Областната дирекция на МВР и публикуваха снимката му.

Със заповед на директора е разпоредена служебна проверка как е допуснато бягството. 

В късните часове снощи е имало акция по издирването му и големи улици в града са били блокирани, но безуспешно, съобщи Нова телевизия. Всички полицейски началници са били събрани в районното управление, за да се изяснява причината за изчезването арестанта, допълва в. "Монитор", който информира неофициално, че мъжът е бил с патерици. Засега от полицията не потвърждават това.

Беглецът е обявен за общодържавно издирване.