През цялата нощ продължи разследването на убийството на 18-годишния ром Гошко Г., станало към 13 часа вчера в гориста местност край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На мястото са направени още огледи, продължават балистичните експертизи за установяване на оръжието, с което е стреляно, текат и разпитите на задържания вчера 38-годишен мъж от Монтана. Към момента не може да се каже със сигурност дали той е предполагаемият убиец, но работата по случаят продължава.

Засега няма постановление на прокурор, с което полицейското задържане да бъде удължено с повече от 24 часа и ако такова не бъде издадено, то той трябва да бъде освободен в следобедните часове днес, обявиха от полицията в Монтана.

Гошко Г. беше убит към 13 часа вчера в местността "Пъстренеца" край Монтана. По думите на дядо му Г.Г. /58 г./, който бил с него по време на убийството и с две каруци събирали трева, стрелецът им бил познат и друг път ги е заплашвал с убийство и саморазправа, защото събират трева и дърва в неговия имот край града.

Вчера вечерта и през нощта на мястото на убийството и в ромския квартал на Монтана - "Огоста", се бяха събрали роднини и приятели на Гошко, които искаха справедлива присъда за убиеца на момчето. В квартала имаше засилено присъствие на жандармерия от поделението в Монтана и от Плевен, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

Задържаният вчера мъж от Монтана е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. В колата му е намерен газов пистолет, но не е ясно дали с него е произведен фаталният за младото момче изстрел. Той беше открит в гората, недалеч от мястото на убийството, при претърсване със следови кучета малко по-късно. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.