Тежковъоръжени барети и полицаи са блокирали село Очуша, община Костенец, след като е получен сигнал, че там е забелязан издирваният Стоян Зайков. При акцията са се чули 3 изстрела, вероятно предупредителни, разказват жители на селото. 

В Очуша живеят родителите на убития Валентин Петров, чието тяло бе открито вчера в дома му в Костенец, който е в съседство на този на Стоян. Именно близките на Валентин са подали сигнала за 43-годишния Зайков, който полицията издирва от 10 май за убийството на 38-годишната му бивша приятелка и майка на сина му Милена Шишкова. 

Баретите са влезли в къщата на семейство Петрови, но при претърсването Зайков не е открит. 

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин в Костенец. По думите му обаче все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия. 

Убийствата на Милена и Валентин обаче са извършени с различни оръжия. Младата жена бе застреляна с пистолет, а мъжът най-вероятно с ловна пушка.

"Най-вероятно убийството на 42-годишния мъж е извършено с ловно оръжие, има попадение от сачми, но след приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота", допълни главният секретар на МВР. 

В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.