Софиянец е оставил близо 100 000 лв. и злато на телефонни измамници. Бандитите успели да го подлъжат със схемата, че така съдейства на полицията. Възрастният мъж, който е пенсионер, оставил в района на Транспортна болница. Полицията разследва случая.

"Имаме подаден такъв сигнал, но се изясняват обстоятелствата около случая, защото има несъответствия", обясниха пред Dir.bg. от МВР.

"Вчера към 13.30 ч. помощ в полицията потърсил 71-годишен столичанин. Пред служителите на реда той обяснил, че на 25 януари т.г. непознат го потърсил на домашния телефон, представил се за полицай, обяснил, че в момента се провежда операция за залавяне на телефонни измамници и успял да го убеди, че неговата помощ ще е от съществено значение. Мъжът събрал наличните в дома си златни накити и сумата от 91 540 лева, които по предварителна уговорка прибрал в плик и оставил до паднало дърво в близката градинка. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са предприети оперативно-издирвателни действия с цел установяване и задържане на извършителите на престъплението", съобщават от полицията.

Както е известно, в края на януари също имаше случай със сума около 100 хил. лева, но тогава полицаите хванаха "мулетата". При този случай бандитите бяха станали толкова арогантни, че почти бяха заставили жертвата си да продаде апартамент, за да им плати.