Началникът на отдел "Охранителна полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Борислав Муеров е новият шеф на Областната дирекция на МВР в Габрово, съобщиха от СДВР. 

Муеров е назначен на поста днес със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. Шефът на столичната "Охранителна полиция" сменя на поста Борислав Бончев, който подаде оставка на 12 април. Тогава премиерът Бойко Борисов заяви в Дубровник, че очаква директорът на МВР-Габрово да се оттегли веднага и така да поеме отговорност за безредиците в града.

Борислав Муеров има над 36 години стаж в системата на МВР, като е започнал е от най-ниското стъпало в йерархията. От 2013 година е началник на "Охранителна полиция" към СДВР.

"Нека с присъщите му неуморност, упоритост и професионализъм да ръководи поверените му служители и заедно да успеят да създават повече сигурност на жители и гостите на града. Много здраве и професионални успехи на старши комисар Борислав Муеров и екипа му, в нелеката борба с престъпността и опазването на обществения ред за по- спокойно бъдеще", допълват от Столичната дирекция на вътрешните работи.