Спор между разпространители на дрога е основната версия за стрелбата в София снощи, при която двама души бяха ранени в столичния квартал "Стрелбище". Продължават разпитите на свидетели. Вече са прегледани и камерите на близките заведения. Полицията издирва извършителите.

Нападателите, които стреляха по двамата мъже снощи в столичния квартал "Стрелбище", вероятно са използвали пистолет. Това съобщава "Хоризонт", позовавайки се на източници в МВР. Оръжието, с което е стреляно по младите мъже, е с калибър 7.65 мм. Това е показал огледът на мястото, извършен през изминалата нощ.

Сигналът за стрелбата е получен в полицията малко след 22 часа. Мъжете са излизали от заведение, когато срещу тях е открита стрелба от преминаващ автомобил. Стреляно е най-малко 8 пъти. Двамата мъже са ранени и откарани в болница. По информация на "Хоризонт" единият от пострадалите е прострелян в гърдите, а другият - в рамото.

"Получихме сигнал за простреляни лица, като на място екип на полицията е установил двама ранени - мъж на 26 години и мъж на 38 години. И двамата са криминално проявени. Мъжете са настанени в болнични заведения на територията на столицата, като по информация на лекарите няма опасност за живота им, макар да са с по няколко прострелни рани", уточни директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов, който пристигна на мястото на инцидента, както и директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

"Трима свидетели очевидци се разпитват. Един извършител или двама извършители - нека колегите да си свършат работата и когато имаме повече информация, то ще ви дадем, защото към този момент действително няма да е точна", каза по-рано главен комисар Ивайло Иванов.

И двамата ранени са познати на полицията, уточни главен комисар Христо Терзийски:

"Пострадалите лица са ясни за нас. Единият е на 38 години и е многократно регистриран за различни криминални деяния, както и е осъждан и е лежал в затвора за притежание на наркотични вещества. И двамата с прякори. Другият е на 26 години и също е криминално проявен за кражби - и от жилища, и от офиси".

На мястото на инцидента снощи имаше засилено полицейско присъствие, както и пред болницата, в която са настанени ранените.