Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас е извършено претърсване на пет помещения в град София, район "Кремиковци", при които са открити контрабандни цигари на обща стойност над 922 000 лв.

Снимка: МВР

Откритите цигари са укрити в дървен материал, точно като тези намерени в пристанище "Бургас" преди няколко дни. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

В тях са открити 122 999 кутии контрабандни цигари. Общата стойност на откритото е над 922 000 лв. Цигарите са марка "Режина" и са били укрити в складиран дървен материал. Действията по делегация са извършени от служители на СДВР и Главна дирекция "Гранична полиция".

Контрабандни цигари укрити в нарочно направени кухини в дървен материал бяха открити по време на митническа проверка на контейнер, който е бил пренесен от кораб и доставен на Пристанище "Бургас" на 1 август 2018 г. Откритите тогава акцизни стоки бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лв.

Случаят бе оповестен пред медиите от Административния ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас прокурор Георги Чинев и г-н Юлиян Мирков, Заместник-директор на Агенция "Митници".

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас.