Френската полиция арестува снощи гангстер, избягал преди малко повече от три месеца по зрелищен начин с хеликоптер от затвора, съобщи Франс прес и БТА.

Бандитът бе заловен заедно с още трима души, включително брат му, в град Крей, на север от Париж. Намерени са оръжия при операцията, която по информация на властите е протекла гладко.

Редоан Фаид, който бе най-издирваният човек във Франция, бе осъден през април на 25 години затвор за ролята му на организатор на неуспешен въоръжен обир през 2010 г., в който загина служителка на полицията.

На 1 юли той избяга от затвора край намиращия се югоизточно от Париж град Мелюн с помощта на въоръжена група мъже, които отвлекли преди това пилот на хеликоптер.

Двама мъже с маски, въоръжени с автомати "Калашников", скочили от прелитащия над двора на затвора хеликоптер, срязали няколко решетъчни врати с флексове и измъкнали Фаид от залата за свиждания.

След като Фаид избяга, в околностите на Париж бе намерена кола, в чийто багажник бяха открити шест пакета с пластичен експлозив, както и"различни регистрационни табели".