155 000 недекларирани евро откриха митничари при проверка на лек автомобил с чуждестранна регистрация на ГКПП "Лесово", съобщиха от Агенция "Митница". 

Късно през нощта на 28 ноември на пункта в посока от България към Турция пристигнала кола със съпрузи - турски граждани и техен спътник- немски гражданин. Пред българските митничари и тримата са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При извършената проверка обаче митническите служители откриват първо 30 000 недекларирани евро в дамската чанта на жената. В личната чанта, в дрехите на шофьора и в подлакътник на автомобила са открити още 70 000 недекларирани евро. Други 55 000 евро са открити в джобове по дрехите и в личен багаж на третия пътник, като 50 000 евро от валутата е била поставена вътре в чорап, в негова раница.

Недекларираната валута - общо 155 000 евро в различни купюри е иззета. На жената е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила, шофьорът- турски гражданин и пътникът- немски гражданин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.