Спецакция с тежко въоръжени командоси, под ръководството на Специализираната прокуратура, се провежда на две места в София тази сутрин.

Екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализираната прокуратура са влезли в къща на ул. "Бяла черква" №1 в квартал "Симеоново". Там е задържан бивш служител на МВР, който се е грижил за охраната на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, съобщи БНТ.

Атакуван е и офис на охранителна фирма на ул. "Черковна" №38, на ъгъла с бул. "Мадрид". По неофициална информация става дума за Славчо Марков, чиято фирма се намира там.

Неодавна бившият съдружник на бизнесмена Цветомир Найденов заяви, че Марков е "една от трите десни ръце" на хазартния бос. Пак по думите на Найденов Марков е бил особено "френдли" с НАП, ДАНС, ГДБОП, МВР, освен това наел всичко за "черните дела" на Божков. Имал и адвокатска карта.

По непотвърдени данни акцията има връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото бяха повдигнати 18 обвинения. Именно хазартият бос, който се намира в Дубай, неотдавна публикува във Фейсбук страницата си снимки на Ангел Кънев пред сградата на НАП, където твърди, че чрез натиск "ежеседмично изисквал погазване на закона и престъпни действия" от данъчните служители.

Снимка: Официален профил във Фейсбук на Васил Божков

Кънев е зам.-шеф на Спецпрокуратурата.

Очкаквайте подробности за акцията...