В хода на издирването на 43-годишния Стоян Зайков в село Очуша, община Костенец, спецчастите са хвърлили шокова граната в къща. Това обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов, след като свидетели на акцията казаха, че са чути 3 изстрела. Иванов обаче бе категоричен, че стрелба не е имало. 

По думите на Иванов, действията са били предприети след получен сигнал, че Зайков се укрива на въпросния адрес в Очуша. Издирваният обаче не бил открит там.

Шоковата граната предизвиква силен звук и светлина, за да дезориентира човек.

В Очуша живеят родителите на 42-годишния Валентин Петров, чието тяло бе открито вчера в дома му в Костенец, който е в съседство на този на Стоян Зайков. По неофициална информация именно близките на Валентин са подали сигнала за 43-годишния Зайков, който полицията издирва от 10 май за убийството на 38-годишната му бивша приятелка и майка на сина му Милена Шишкова.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия. 

Обстановката в Костенец е напрегната, като полицейското присъствие е изключително засилено. Полиция има и в съседните населени места. Проверяват се автомобилите, които излизат от Костенец. В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.