Френската полиция започна операция в квартал на Страсбург, където за последно е видян заподозреният нападател от Коледния базар, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Във вторник вечерта 29-годишният Шериф Шекат откри стрелба на коледен базар в Страсбург. При атаката загинаха трима човека, а 13 бяха ранени. Нападателят избяга и се издирва.

Елитните сили на френската полиция са разположени на улица в квартала Нойдорф, където е обособен периметър за сигурност.

Френски полицейски представител каза, че силите на реда предприемат операцията само въз основа на предположение, че заподозреният Шериф Шекат може да се укрива в района.

По-рано днес властите съобщиха, че такси е откарало Шекат до този квартал във вторник вечерта след нападението на Коледния базар. Смята се, че нападателят е бил ранен при престрелка с полицията същата нощ..

Снимки: АР/БТА

Съобщава се, че полицейските части са блокирали няколко улици в квартал "Нойдорф", разположен в непосредствена близост до центъра на Страсбург.

Снимки: АР/БТА

Снимки: АР/БТА

Повече от 700 членове на френските сили за сигурност са задействани за издирване на 29-годишния Шериф Шекат, заподозрян за атаката в източния френски град.

При пристигането си в Брюксел за срещата на върха френският президент Еманюел Макрон каза, че тази вечер в Страсбург ще пристигне френският вътрешен министър Кристоф Кастанер.

По-рано френското правителство призова демонстрантите, известни като "жълтите жилетки", да не протестират този уикенд след нападението на коледния базар в Страсбург.

Междувременно германската полиция продължава издирването на Шекат, като усилията им насочени в граничния район с Франция.

Федералната прокуратура на Германия се включи в следствените действия във връзка със стрелбата в Страсбург, предаде ТАСС, като цитира в. "Тагесшпигел".

Според германското издание е заведено дело по подозрение в убийство, опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда. Една от причините за започване на разследването от прокуратурата е, че шестима германски граждани са получили психологическа травма, макар и да не са пострадали при нападението. Прокуратурата подчерта, че основното следствие се води от френските власти.