Нива, засята с конопени растения, както и близо 5 кг изсушена марихуана откриха полицаите по време на спецакция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово.

В операцията са участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили", бургаската жандармерия, отдел "Разследване", сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Първо, Четвърто и Пето Районни управления - Бургас.

Установено е, че в нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м., двама криминално проявени братя на 32 и 38 години отглеждат конопени растения. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата.

Снимка: МВР Бургас

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за "сушилни", от които са иззети близо 40 растения.

Снимка: МВР Бургас

Установено е и помещение с голямо количество канабис. Полицията продължава работа по установяване на лица, съпричастни към пласиране на дрогата.

Спрямо двамата братя са повдигнати обвинения. Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас. Реклама след 7-ми параграф