Специализираната прокуратура, Националната полиция, Жандармерията и ОДМВР-Велико Търново провеждат спецоперация по разследване на престъпна група за телефонни измами в София и Горна Оряховица. Извършват се претърсвания и изземвания на адреси и в автомобили и се провеждат разпити на свидетели, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Нова телевизия предаде жандармеристи и полицаи са нахлули тази сутрин в квартал "Калтинец" на Горна Оряховица. Махалата е известна като "лоното на ало измамниците", допълни bTV. Кварталът е под пълна блокада на входовете и изходите.

Целта на акцията, в която участва и Икономическа полиция, е да се проверят скъпи имоти на криминално проявени, срещу които се водят разследвания за телефонни измами. На прицел са дори и босове на телефонната мафия.

Една от претърсваните къщи е на осъждания за такъв вид престъпления Никола Николов. Триетажната му къща, облицована с бял мрамор, беше отнета в полза на държавата, но многолюдната циганска фамилия продължава да живее в нея под наем, тъй като не може да бъде продаде. От другата по-малка къща в същия двор полицаите изнесоха компютри, съобщи "24 часа".

По непотвърдени данни измамниците са действали и в Румъния.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са отпътували към града.

(Очаквайте подробности)