Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов обяви в сутрешния блок на bTV, че служителите от МВР са направили всички законови стъпки, за да озяптят Радослав Стипцаров-Соколето. Благоевградският бандит се самоуби на 27 юли след заградителни действия на полица, които го преследваха за убийството на 58-годишна жена по-рано през деня.

Зам.-министърът потвърди, че Стипцаров е бил с криминално минало и изключително опасен. Бил е редовно призоваван в МВР да дава показания. "Нашите колеги не биха могли да знаят какво ще му текне в мозъка на този човек, когато ще вземе оръжието и ще разстреля тази абсолютно невинна жена", заяви Балабанов и уточни, че Радослав Стипцаров е използвал всякакви хватки, за да се измъква от обсега на МВР, включително "миналата година е отправял заплахи и жалби, че МВР му пречи да живее и да се развива".

Снимка: bTV

Министърът настоя, че разследващите полицаи са си свършили работата и са осигурили безопасността на дъщерята на убитата жена. Никой не може да предположи, че този човек ще извърши такова тежко престъпление, категоричен беше Балабанов.

На въпроса защо този човек е на свобода, зам.-министърът каза, че МВР работи с факти и доказателства. "МВР трябва да събере нужните доказателства, за да бъде вкаран този човек в затвора. Жалбата се разследва, а срокът за разследване е един месец. МВР не може да проникне в главите на тези престъпници". "Между сигнала за побоя над дъщерята на жената и датата на убийството е минала около седмица", уточни Стефан Балабанов и добави: "МВР не е Господ и не е слънце да огрее навсякъде".