Ловкият фокусник, който открадна "Ролекс" за близо 90 000 лв. от магазин на пъпа на София пред очите на продавач и охранител, се издирва под дърво и камък. Снимката му е разпространена по всички гранични пунктове, защото има съмнения, че след невероятния удар като от филм на илюзионисти е духнал веднага в чужбина, съобщава "Телеграф".

Снимка: Дир.БГ

Крадецът посетил магазина на бул. "Витоша" на 12 октомври по обяд.

В продължение на 40 минути омайвал продавача и се правел, че уж избира скъп часовник. Когато се решил да види стоката отблизо, гардът заключил вратата на обекта, както е по правилата в този бизнес. Мярката е превантивна именно срещу кражби.

През цялото време шоуто на "фокусника" е било снимано от охранителните камери в магазина. Обирджията бил изтупан в светъл костюм и говорел на развален английски. Постоянно обяснявал, че ще си купи някой от скъпите часовници.

Успял обаче да разсее продавача и без нито той, нито гардът да усетят, мушнал в джоба си "Ролекс" за 90 000 лева. После обещал да вземе пари и да се върне, за да купи един от моделите.

За доброто обслужване дори оставил 100 евро бакшиш. После сякаш се изпарил.

Снимката от охранителната камера е разпространена из цяла София. Една от версиите е, че чужденецът е албанец или румънец, но към момента няма яснота за самоличността му. Полицията работи по случая.