Полицията разследва сексуално насилие над 8-годишно момче в София. Задържани са двама непълнолетни.

Разследващите се сезират след видеоклип с бруталните гаври, който е разпространен в социалните мрежи. От Агенция за закрила на детето потвърждават, че над него е упражнено тежко сексуално насилие. Наложила се е интервенция. С детето работят и психолози, но е върнато нагрижите на майката, съобщавa bTV. 

От репортажа става ясно, че бащата е изоставил семейството. Момченцето е живеело с майка си баба си. Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, то е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари.

 "Координационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица - изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия", коментира Латинка Ковачева.

Според социалните условията в семейната среда на детето са добри. Те обаче твърдят, че детето е водено на училище, където не е било допускано. Учителите отрекоха тази информация. 

Случаят се следи от отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане", Слатина.