44-годишен мъж от плевенското село Еница бе наръган с нож след разразил се скандал в заведение и издъхна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Убийството е извършено късно снощи. Разправията е била след употреба на алкохол около 23:10 часа. 32-годишен посетител на заведението от плевенското село Чомаковци намушкал с нож многократно в областта на гръдния кош опонента си - 44-годишен жител на Еница, който починал.

Трупът е транспортиран за аутопсия в "Съдебна медицина" в Плевен и е сезирана Окръжната прокуратура.

Убиецът е задържан, а оръжието му е иззето, като предстоят експертизи. Като съпричастни към престъплението са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа още трима мъже - 25-годишен, 37-годишен и 18-годишен. По образуваното досъдебно производство работата продължава, под ръководството и контрола на ОП - Плевен.

Междувременно под ръководство на Окръжна прокуратура - Враца се водят активни действия по разследването за убийството на 61-годишния мъж край Мизия.

Тялото му бе открито, затрупано с клони и храсти, в местността "Долно ливаде" на пътя между Мизия и село Гложене. Там бил спрян и лекият автомобил на жертвата, който бил без регистрационни номера.

При оглед на трупа, извършен от лекар, са констатирани следи от удари по главата с тъп предмет.

В хода на установяване извършителя на деянието са събрани данни за съпричастност на 20-годишен младеж, който е задържан за 24 часа. 

Проведени са разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура - Враца.