Сцената със заливането с бензин и подпалването на 49-годишната българка от бившия й сицилиански мъж до Джардини Наксос, Сицилия,  е била заснета от частна телекамера на улицата. 

Престъплението беше извършено в неделя сутринта.

Според местните медии 57-годишният Фортунато Джузепе Таормина, извършител на престъплението, имал богато съдебно досие - той бил разследван за физическо насилие, тормоз, грабеж и бягство от домашен арест. Именно благодарение на видеозаписите карабинерите успели да разгадаят как е извършено престъплението и да стигнат веднага до престъпника.

На видеозаписите се виждал мъж, който полива бившата си българска жена и сегашния й приятел с петлитрова туба бензин. След това Фортунато хвърлил парче запален парцал към телата на двамата. Заради жестокостта на кадрите със запалването карабинерите няма да ги разпространят. Според тях се виждало как жената пламнала като факла. Веднага след подпалването й до нея достигнали карабинерите, извикани чрез много обаждания на свидетели. Състоянието на българката е изключително критично, тя е с изгаряния от 50% по тялото си, а 57-годишният й приятел - с 30%.

Полицията още в неделя успяла да достигне до престъпника, който бил арестуван час след престъплението. Той живеел на метри от участъка на карабинерите в Маскали. Те видели пред жилището му мотора му, който бил още топъл заради шофирането му. Таормина бил откаран веднага в ареста, но изглеждал напълно спокоен и не съжалявал ни най-малко за извършеното от него.

"Всяко обещание е задължение. Бях й казал, че рано или късно ще си отмъстя", казал престъпникът на властите с усмивка, след което му щракнали белезниците.