31-годишният син на известната бизнесдама Мариана Печеян - Николай Кръстев бе извикан на разпит в полицията във Велико Търново по подозрение, че е шофирал с над 280 км/ч по улиците на града, съобщи Нова телевизия.

Клипът, който първо бе публикуван във фейсбук страницата на tunning bg, по-късно бе изтрит. 

Младият мъж е известен в региона с това, че притежава един от мощните автомобили там - "Нисан GT-R". Кръстев пристигна на разпита със своя адвокат Любен Казанлиев и още в началото поддържаше версията, че не е заснел този клип, автомобилът не е участвал в този клип и той самият не е бил зад волана на такъв автомобил преди няколко дни, когато е било заснето видеото. 

Николай Кръстев и родителите му - Веселин Кръстев и Мариана Печеян, притежават фирма в град Дряново и са крупни работодатели за цяла Северна България. 

"Разпитваха ни във връзка с клипа, който е качен в социалните мрежи. На този клип се вижда как някой кара с ненормално висока скорост. В крайна сметка, това което разбрахме от полицаите е, че сега ще разпитат абсолютно всички собственици на такива автомобили, които могат или евентуално, поне на теория, да развият такава скорост и ще се опитат да установят кой го е направил. Категорично това не е този автомобил и моят клиент", заяви адвокат Казанлиев.

Разпитът на Николай Кръстев продължи близо час и половина, а младият мъж категорично отрече пред журналистите той да е шофьорът от скандалното видео.

"Моят автомобил не участва в клипа, нито аз участвам в него. Аз не мога да ви кажа кой кара автомобила. За мен това е човек, който е минал през Велико Търново, направил е клипа и си е заминал за София ", коментира Кръстев.

По думите му неговата кола е тунингована само визуално, като максималната скорост, която той може да развие, е 250км/ч. 31-годишният Николай допълни, че във Велико Търново имало два такива автомобила, но през последните години били продадени около 30 само от един дилър.

Той каза още, че ходи само и единствено на регламентирани състезания, на които подобни високи скорости са позволени.