Водач на лек автомобил, опитал да осуети полицейска проверка и блъснал неколкократно патрулен автомобил, бе арестуван след преследване на територията на две области и оказване на яростна съпротива при задържането, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера около 14.30 часа в Прохода на Републиката, малко след село Вонеща вода, полицейски екип на РУ - Велико Търново предприел проверка на паркиран в близост до пътното платно лек автомобил "БМВ" с британска регистрация. При приближаването на униформените водачът запалил двигателя и потеглил в посока Гурково.

Последвало преследване, при което многократно униформените подавали звукови и светлинни сигнали за преустановяване на движението. Шофьорът не само не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил многократно странично служебния автомобил, опитвайки се да го измести от пътното платно.

За щастие няма пострадали, а от ударите е спукана гума на полицейската кола. Незабавно лекият автомобил бил обявен за издирване в цялата страна.

В търсенето на шофьора се включили и служители на Областната дирекция на МВР в Ямбол. Малко по-късо автомобилът бил открит изоставен в района сливенското село Крушаре. В хода на оперативните действия е установена самоличността на водача - 28-годишен жител на Ямбол.

При предприетите действия по задържането му в Ямбол той е оказал яростна съпротива, опитал е да избяга и да се укрие. Задържан е в близост до областния град и днес предстои предаването му на ОДМВР - Велико Търново

По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районна прокуратура в старопрестолния град, а в ОДМВР - Ямбол е образувано досъдебно производство за оказана съпротива на орган на реда.