Задържана е 32-годишната секретарка на кметския наместник в созополското село Габър, присвоила сумата от 17 800 лева, съхранявани в касата на кметството, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

При задържането тя разказала, че е претърпяла пътен инцидент в участъка между селата Извор и Зидарово, при който се самозапалил ползваният от нея лек автомобил, в който изгорели множество служебни документи и голяма парична сума.

От полицията посочиха, че са проведени множество процесуално-следствени действия - огледи, претърсване и изземване, разпити на свидетели и др. Установено е, че 32-годишната жена е присвоила сумата от 13 000 лева - пари, събрани от местните и предназначени за закупуване на дърва за огрев, както и 4700 лева - дарения от жителите на с. Габър за ремонт на местната църква. Парите са били съхранявани в метална каса в сградата на кметството.

Освен това е установено, че 32-годишната жена, чрез копиране на данни от чужд платежен инструмент - дебитна карта, собственост на кметския наместник на с. Габър, системно осъществявала онлайн залагания в интернет сайт за хазарт, с което е нанесла имотна вреда в размер на 1000 лева, добавя БТА.

По разкриването на престъпленията са работили служители от отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас, сектор "Лаборатория" - Бургас към Института по психология на МВР и Районно управление - Созопол.

32-годишната жена е разпитана в качеството на обвиняема, като е направила пълни самопризнания. Намерени и иззети са част от паричните суми - предмет на престъпленията.

Работата по документиране на цялостната ѝ престъпна дейност продължава.