Съпругата на пребития шофьор Пламен Михов - Илияна Кръстева заяви пред камерата на БНТ, че снощи отново състоянието на мъжа й се е влошило и се е наложило екип на Бърза помощ да го закара в болница, където са му направени вливания.

Михов беше нападнат, пребит, а по него бе и стреляно с пистолет от 36-годишния криминално проявен Илтер Аксанов-Шалтера. Инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, Шалтера с управляваното от него "Ауди" започва да преследва лекия автомобил "Пежо" на добричлията. Аксанов произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й Пламен Михов да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето. След побоя, Шалтера беше задържан и обвинен, а съдът го остави за постоянно в ареста.

Илияна Кръстева призна, че семейството им е подложено на огромен стрес и напрежение. На съпруга й предстоят нови изследвания.

По думите й случилото се е неадекватно, тъй като подобна агресия не е обяснима с абсолютно нищо. Тя беше категорична, че с адвокатите ще предявят иск не срещу хулиганство, а за опит за убийство, тъй като само бързата реакция на Пламен е успяла да предотврати произвеждането на изстрел в купето на колата.

"Ако не покажем, че имаме държава, този тип агресори ще продължат да тероризират обикновените хора, а това е недопустимо", категорична беше Илияна Кръстева. "Аз вярвам в Бог. Съдебната система трябва да се докаже, за да мога да повярвам. Искам да вярвам", каза още тя.