Районната прокуратура във Варна предаде на съд 24-годишния Станчо Д. за кражби от автомобили.

Подсъдимият е наркозависим към хероин и си набавял средства за дрога по престъпен начин. Така за времето от 21 април до 30 април 2017 г., чрез използване на техническо средство, успял да проникне в два паркирани автомобила във Варна, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От едната кола успял да открадне инструменти и части за ВиК на стойност 318 лева, които предложил на свой познат на пазар във Варна. Мъжът, от чийто автомобил били откраднати вещите, отишъл на пазара, за да си набави нови. В барака на пазара разпознал изложени своите вещи и повикал полиция.

Девет дни след първата кражба Станчо Д. проникнал в друг паркиран автомобил. Откраднал мобилен телефон и инструменти. Бил спрян от полицейски патрул. Признал, че вещите, които носи, е откраднал от автомобил и посочил адреса.

Подсъдимият, въпреки младата си възраст, е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, Станчо Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години, уточниха от прокуратурата.