Съдът остави в ареста 15-годишното момче, наръгало връстник в "Надежда". Това решиха магистратите.

Ако трябва да избирам дали синът ми да влезе в затвора или намушканото дете да оцелее, бих избрал първото. Това е казал бащата на 15-годишния ученик, който наръга с нож свой връстник в кв. "Надежда".

Думите му предаде авдокатът на Д.В. след заседанието за мярката за неотклонение в Софийския градски съд. Магистратите оставиха младежа в ареста. Мярката се гледаше при закрити врата, а обвинението е за опит за убийство, съобщава "24 часа".

Колаж в интернет и тормоз от съученици е мотивът на момчето от ирански произход да извърши престъплението. Постът във фейсбук е видян от много потребители, включително и от роднини на Д.В. в Иран. Това накърнило честта на момчето и то решило да се саморазправи с автора - К.С. Намерило го в блока, в който живее и го намушкало няколко пъти с нож.

Както е известно, след това извършителят разказва пред свои познати историята, а те го снимат с телефон и пускат клипа във фейсбук. Защитата на Д.В. ще обжалва ареста на втора инстанция в четвъртък.

Припомняме, че инцидентът стана малко след 14 ч. на 26 юли. 16-годишното момче било намушкано от 15-годишен съученик на междуетажната площадка на жилищен блок в кв. "Надежда". Причина за инцидента е възникнал скандал между двете момчета за публикация в интернет.