Петима са задържаните за убийството на 44-годишния мъж в село Еница, като по отношение на двама от тях категорично е установена съпричастност към престъплението. Това съобщи на пресконференция днес в Областната дирекция на МВР в Плевен Дияна Илиева, заместник-окръжен прокурор.

Както по-рано съобщихме, снощи при скандал в заведение в село Еница е намушкан с нож 44-годишен мъж, който е починал вследствие на нанесените му рани.

Според работната версия двама от задържаните са се черпили в заведението, когато им е направена забележка за непристойно поведение от жертвата. Възникнало спречкване.

Двамата са изведени навън от собственика и 44-годишния мъж. Малко по-късно те се връщат пред заведението с още трима мъже от съседно село. Възниква нов скандал, при който 44-годишният мъж е намушкан три пъти с нож. "Намерени и иззети са три ножа, с които се предполага, че е извършено убийството", уточни прокурор Илиева, цитирана от БТА.

Според разследващите има очевидци на случващото се, с които вече са проведени разпити.

Убитият мъж е семеен, с две деца. Той бил международен шофьор, тъкмо се завърнал в страната и решил да посети кафенето в селото.

Задържаните са на възраст от 19 до 43 години и са от ромски произход. По думите на Николай Николов, заместник-директор на ОД на МВР, в село Еница към момента няма етническо напрежение.

Предстои днес на заподозрените като извършители на тежкото престъпление да им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин. Те ще бъдат задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Прокуратурата ще внесе и искане в съда за постоянното им задържане под стража.