Областната дирекция на МВР в Бургас има нов директор, съобщиха от вътрешното ведомство. Това е досегашният шеф на Гранична полиция в Драгоман старши комисар Радослав Сотиров.

Той бе представен днес пред ръководството на крайморската дирекция от главния секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов. Досегашният директор на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов е преназначен на друга длъжност в системата на МВР.

Той благодари за усилията, положените до момента от служителите на бургаската полиция, като изрази надеждата си, че постигнатите резултати в една от най-тежките и динамично променящи се областни дирекции, ще бъдат надградени с нови идеи и подход.

Старши комисар Радослав Сотиров е роден на 2 март 1975 година. Завършил е специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград, а на работа в системата на МВР е от 1995 г., като последователно е преминал през различни длъжности в Районно управление – Перник, зам. директор на РДГП – Смолян, зам. директор на СДВР, директор на РДГП Елхово и директор на РДГП Драгоман.