Родители на ученици, станали жертва на бандата за рекет в Плевен, разказаха за насилието над децата им. Четиримата местни младежи - В.С.К. на 20 г.; И.Д.М. на 19 г.; Г.С.К. на 24 г. и М.Р.К. на 19 г., бяха задържани преди дни и вече са за постоянно в ареста с обвинения, че в продължение на 2 години са извършвали заплахи с оръжия и побои над деца, за да им вземат парите. Дълго време потърпевшите пазели в тайна от семействата си тормоза от страх.

Снимка: Нова телевизия

Днес родители споделиха пред Нова телевизия шокиращи подробности.

"Заплашвали са ги с думите: "Ще ти спя във входа, ще изкарам на майка ти червата", казва майка на един от изнудваните ученици.

"Всички живеят под някакъв страшен страх. Те ни заплашват с оръжие и с побоища", добави друга жена.

Родителите искат само справедливост. Една от осмелилите се майки е и Стелияна Станкова. 15-годишната й дъщеря е била обект на сексуални нападки.

"В момента, тя е уж малко по-спокойна, но непрекъснато е с деца около нея. Където и да отиде, все някой идва да изпраща, посреща. Все едно сме си наели бодигард", разказа майката, която обаче се притеснява за дъщеря си, защото понякога скача нощем от кошмари.

"Група момчета от ромски произход са го заплашвали с бухалки, с боксове и с някакви железа, започват да бият", допълни още една майка.

"Чак на петия път ми каза, че психически не издържа, защото е имало тежки сцени", каза и местен бизнесмен за сина си.

В ромската махала бабата на двама от задържаните, на която журналистическият екип показа снимка, заяви:

"Това ми е внука - Васко, и другия ми внук - Гуни, те са братя, тях ги задържаха, ама нищо не са направили, не са имали оръжие, това са били играчки".

Снимка: Нова телевизия

Гуни Кочев има профил във Фейсбук, в който водещата му снимка е с малко дете в ръце. Не е ясно дали е негово.