Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска постоянен арест за 42-годишния бивш рейнджър Светослав Каменов от Сопот. Срещу мъжа е повдигнато обвинение за умишленото убийство на 40-годишната Десислава Стоянова, военнослужеща от от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова.

Очаква се пловдивските магистрати да гледат мярката за неотклонение в понеделник или вторник.

Каменов бе задържан в петък, след като една седмица се укривал във врачанското село Зверино. Трупът на Десислава пък бе открит в шкаф в дома на бившия рейнджър в Сопот. Жената е със счупен врат и множество наранявания по лицето.

Криминалистите направиха втори оглед в дома. Назначени са няколко експертизи.

Според аутопсията причината за смъртта на рейнджърката е травма, получена при усукване на шията наляво и надясно - техника, която Каменов придобил по време на службата си в армията.

Както вече разследващите съобщиха, той е участвал в 3 задгранични мисии - в Ирак и Афганистан, и е бил отлично подготвен за оцеляване при извънредни ситуации. Светослав Каменов е бил и сред пострадалите при атентата срещу българската база "Индия" в Кербала.

От прокуратурата съобщиха, че няма данни мъжът да страда от психически проблеми и да се води на отчет. Той е направил частични самопризнания.

Към момента водещата версия за убийството на военнослужещата са неуредени финансови отношения. По неофициална информация Светослав и Десислава се скарали, тъй като тя му дала автомобила си, за да го ремонтира, а той го дал в морга за скрап.