54-годишният шотландец, който бе открит убит в гараж в столичния квартал "Драгалевци" в събота, е бил застрелян с 5 куршума в гърдите и гърба. Извършителят на жестокото убийство е бившият съпруг на българката, която живеела на семейни начала с жертвата, съобщи Нова телевизия.

Именно жената е открила тялото на убития Андрю Д. В събота малко след 18 часа 40-годишната Десислава М. се обадила в полицията да съобщи за потресаващата гледка. А на съседите разказала, че тялото било в найлонов чувал.

Къщата, в която се разиграла кървавата драма, се намира на ул. "Захари Зограф". Десислава и Андрю живеели на първия етаж от 2 години заедно с детето на българката. Когато шотландецът е убит, жената е била в провинцията с детето.

Основен заподозрян е бившият мъж на Десислава, който по народност е индиец. Така според разследващите най-вероятно става дума за убийство от ревност заради любовен триъгълник. Убиецът обаче е успял да напусне страната още в първите часове след разстрела. А съседите описват убития като спокоен пенсионер.

Според местните през последната година бившият мъж на Десислава не е посещавал къщата в "Драгалевци", но не изключват между тях да е имало пререкания.

Разследването по случая продължава. Криминалисти от сектор "Убийства" направиха повторен оглед.