Двама мъже, заплашили лекар с нож, са задържани след светкавичната реакция на служители от РПУ-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нападението е станало вчера следобед в кабинета на общопрактикуващ лекар в областния град. Мъжете искали от лекаря да им издаде рецепти за закупуване на забранени за свободна продажба лекарствени средства с така наречената "зелена рецептурна бланка". Докторът обаче отказал категорично и обяснил, че това не може да стане без да са налице необходимите изисквания за издаване на такъв вид бланки. Мъжете видели, че планът им няма да успее и единият от тях извадил нож. Той заплашил медика със саморазправа и се заканил да използва ножа.

Всичко това се случило пред други пациенти, чакали в приемната и в лекарския кабинет. Междувременно бил подаден сигнал за случващото се на телефон 112, а нападателят и неговият съучастник излезли от стаята и избягали.

Незабавно към периметъра били насочени дежурни автопатрулни екипи от РПУ-Пазарджик. Минути по-късно в резултат на активното издирване са заловени двамата мъже - на 50 и на 28 години, криминално проявени, от Пазарджик. Те са отведени в ареста на районното управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство под наблюдението на прокуратурата.