43-годишният бивш затворник Николай Паскалев, задържан за брутални изнасилвания на три проститутки, които отвличал по Черноморието, има жена, с която живее на съпружески начала и двама сина. Единият е ученик, а другият е по-голям и от години живеел в чужбина.

Близките на арестувания мъж са потресени двойствения му живот и не могат да повярват, че обвиненията са реални, коментира пред "24 часа" бургаската адвоката Ваня Радиева, която е назначена за негов служебен защитник.

Тази вечер Бургаският окръжен съд го остави за постоянно в ареста. В съда той упорито криеше лицето си от журналистите, а по негово настояване делото се гледа при закрити врата. 

По данни на прокуратурата Паскалев до този момент не е давал обяснения. Според неофициална информация обаче той твърдял пред защитата, че показанията на трите проститутки били твърде пресилени.

Разследващи обаче са категорични, че трите жени на възрасто от 22 до 25 години, са били брутално насилвани и заплашвани с убийство, ако не се подчинят. Те били карани да се качат насила в джип, докато чакали клиенти по пътя за Обзор и в района на бившия ресторант "Ханска шатра" край Слънчев бряг. Две от тях са отведени в гориста местност, където били изнасилени. Третата пък е връзвана със свински опашки и изнасилена в гората край село Приселци. Тя е държана в плен от сутринта до обяд на другия ден.

Паскалев снимал личните карти на жертвите си и ги заплашвал, че ако проговорят, ще им се случат още по-лоши неща.

Трите случая са станали за 3 месеца - първият в началото на юни, вторият през юли, а последният, от който тръгнало разплитането на престъпленията, е от август.

Докато ги насилвал, Паскалев настоятелно ги питал за кого работят. Сякаш е търсил нещо конкретно, не е само изнасилването, коментират разследващи.