Крадец влезе два пъти в дома на семейство от Плевен, докато хората са вътре. Мъжът е задържан, а кражбата е заснета от камерите на семейството, предаде bTV.

Около 14 часа във вторник съпругата и 3-годишният син на Ивайло Иванов се прибират в дома си. Жената оставя дамската си чанта в коридора на жилището и влиза в кухнята. 15 минути по-късно в дома им влиза непознат.

Снимка: bTV

"Не го чуват, явно е бил много ловък. Там обикновено седи дамската й чанта. Взима я, изнизва се, качва се на горния етаж и почва да си я рови", описва случилото се Иванов.

Снимка: bTV

Мъжът не забелязва видеокамерите. На кадрите се вижда, че претърсването на чантата отнема повече от 2 минути, но не дава очаквания резултат. Непознатият се връща отново в жилището.

"Отваря, влиза, връща чантата. Беше я оставил на закачалката. Явно е разровил и тук някъде е намерил портмонето. С него излиза, пак се качва на горния етаж, рови и си заминава".

Снимка: bTV

Семейството разбира за кражбата часове по-късно. Подават сигнал в полицията. Тази сутрин 58-годишният мъж е задържан.

"С дългогодишен криминален стаж, с присъди за изнасилване, кражби, грабежи. Много присъди - 16, около 20 години е бил в затвора. Пуснат е февруари", описа извършителя Красимир Начев, директор на плевенската полиция.

В портмонето имало 100 лв., както и документите на жената.

Ивайло е доволен, че непознатият не се е засякъл нито с жена му, нито с него. Семейството е залепило снимка на крадеца на входната врата на кооперацията.

Снимка: bTV

Счупената ключалка на входа също вече работи.