Трагедия в свищовското село Александрово се е случила тази нощ. Бебето се е задушило, заспало между родителите си в леглото.

В нощта срещу неделя двумесечното момиченце плакало много и майката го сложила да спи между нея и съпругът и. На разсъмване обаче майката и бащата открили кърмачето безжизнено.

Родителите са от ромски произход, имат още 6 деца и са малко над 30-годишни. В къщата цари невъобразима мизерия.

За трагичния инцидент веднага е сигнализирана полицията, а по-късно и прокуратурата във Велико Търново.

"По случая е образувано досъдебно производство - за убийство, с оглед констатирана смърт", съобщи говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

"При първоначалните неотложни действия при огледа и разпитите, няма следи от травматични увреждания и насилствена смърт на момиченцето. Става дума за нещастен случай. В злополучната нощ детето е било със заровена в завивките глава, повърнало е като е асперирало кърма и се е задушило", коментираха разследващи. Това е установено при извършената аутопсия на тялото на бебето в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Работи се по няколко версии за причината за смъртта на бебето - родителска небрежност, болест и настъпил инцидент. Родителите не са задържани.