Мъж на 53 г. и 31-годишна жена са разследвани за побой над лекар във Варна миналата седмица, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за нападението е получен в петък, след като около 22,30 часа предишната вечер медикът бил удрян от двамата пред едно от отделенията в университетската болница "Св. Марина".

Те били в болницата, за да разберат какво е състоянието на по-малката сестра. Неврохирургът, който излязъл да говори с тях, им съобщил, че настанената при тях 27-годишна жена е починала. Трагичната новина афектирала бащата и дъщерята, които започнали му да нанасят удари по лицето и тялото. Лекарят е с охлузвания.

След подадения в полицията сигнал нападателите били открити, а по случая било образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда на лице, изпълняващо служебните си задължения. Наказанието за това престъпление е до 3 г. лишаване от свобода. Бащата и дъщерята обаче все още не са привлечени към наказателна отговорност, тъй като се чакат резултатите от назначената от Варненската районна прокуратура съдебномедицинска експертиза на пострадалия лекар.

С мотива, че се води разследване, от болницата отказаха коментар. Не се съобщава името на потърпевшия медик.