Жената, убита снощи в столичния квартал "Младост", е била изнудвана от свои жертви в миналото. Това стана ясно по време на брифинг на Националната полиция и Специализираната прокуратура.

"Назад във времето е имало сигнали срещу нея от граждани и юридически лица за различни финансови операции. За момента версията е неуредени финансови взаимоотношения, но се разследват и лични мотиви", каза директорът на ГДНП Христо Терзийски.

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева пък посочи, че най-вероятно убитата е жертва на организирана престъпна група. Била е изнудвана от лица, които са потърпевши от нейни действия в миналото, посочи Милева.

"Търсим мотив, но в последните години мотиви има много", добави Терзийски.

Той отказа да разкрие какво точно е оръжието на убийството, както и да коментира символиката на бялата роза, захвърлена до трупа.

Припомняме, че снощи 46-годишната Станка Марангозова бе застреляна в столичния квартал "Младост" в колата й. На местопрестъплението са намерени три гилзи. Жената е открита от мъжа, с когото живеела на семейни начала, малко след като била простреляна в главата, докато говори по телефона.

Най-вероятно Марангозова е спряла колата си, отворила е прозореца, а убиецът е ползвал бялата роза, намерена до трупа й, като прикритие за пистолета. Разследващите са установили, че цветето е изкуствено.