Кадри от мястото на стрелбата, станала във вторник вечерта в столичния квартал "Стрелбище", показа Нова телевизия. Записът е от охранителна камера в района.

На него се вижда как единият от ранените - Ивайло Богданов, върви с кучето си по улица "Хайдушка гора". В същото време оттам преминава и джип. Свидетели предполагат, че в него е пътувал стрелецът. Секунди по-късно Богданов е пронизан от два куршума. Той е криминално проявен. Лежал е в затвора за разпространение на наркотици. След стрелбата е настанен в болница, без опасност за живота.

При опита за покушение беше прострелян и друг познат на полицията млад мъж - Божидар Ролански. Той има регистрации за кражби от жилища и офиси.

От МВР съобщиха, че стрелците са били двама. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че са познати на полицията.

Стрелбата бе извършена близо до пицария и фитнес център в столичния квартал "Стрелбище" малко след 22 ч. снощи. По двамата ранени мъже са изстреляни шест куршума. Единият е ранен в рамото, а другият - в гърдите. Основната версия, по която работят криминалистите е разчистване на сметки.