Убийството на млада жена в столичния хотел "Рила" е било изключително брутално, като вероятно до него се е стигнало заради психичен проблем, отключил се в съзнанието на арестувания за престъплението след консумация на алкохол и наркотици. Това заяви пред bTV началникът на сектор "Криминална полиция" в СДВР комисар Ангел Бадънков.

Вчера в стая на петия етаж в столичния хотел "Рила" бе открито тялото на 24-годишната Златена Стоянова от Гълъбово. Тя е била убита от 37-годишния Димитър Ръжев. Младата жена се регистрирала в хотела на 15 декември.

Ангел Бадънков посочи, че задържаният за убийството сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Комисарят говорил с него, при което арестуваният признал, че 2-3 дни преди това е взел наркотици и е пил, а след това разказал как отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

"След като разказа подробно как е минал последния му ден и когато се стигна до извършването на зверството, каза само: "Трябваше, трябваше". Първо е решил да я удуши. Започнал да я удря в главата с бутилка от уиски и когато момичето било мъртво, той се ядосал, че едното й око е било отворено, а другото не, и решил да й избоде отвореното. Явно момчето като е друсало са му се отключили някакви психични проблеми. Според мен момичето не му е дало никакъв повод", посочи Бадънков.

Според него обаче, Ръжев "не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд (...) част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени".

Шефът на "Криминална полиция" посочи още, че Димитър и Златена са се познавали от няколко месеца, но не може да бъде казано със сигурност, че двамата са имали интимен контакт.

"Той заяви, че са имали интимни отношения от няколко месеца, но предстои разследване по въпроса. В годината по 1-2 такива случая има. От моя анализ, винаги това се случва преди Нова година - шесторното убийство, това, винаги в този период се случва", заяви Бадънков.