Днес Окръженият съд в Сливен наложи постоянна мярка "задържане под стража" на задържания за убийството на 45-годишния сливенски бизнесмен. Тялото на мъжа беше открито в изоставен напоителен канал в землището на село Панаретовци в ранните часове на 21 юли, като по тялото са установени 7 огнестрелни рани, съобщи ОД на МВР - Сливен.

В края на миналата седмица е задържан 36-годишният И.Г. от село Панаретовци. Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов съобщи, че на задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Изясняват се мотивите, има още много работа по делото, най-вероятно става въпрос за имуществени отношения, каза окръжния прокурор.

Намерено е оръжието на престъплението - незаконно притежаван преправен газов пистолет "Иж" в боен. Събраните до момента доказателства говорят за предумисъл, за което му е повдигнато и такова обвинение.

Санкцията, предвидена в закона е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна. Искрено съм възхитен и благодарен на полицейските служители за добрата работа, каза още Пламен Стефанов.

36-годишният И.Г. е земеделски производител, не е криминално проявен, поясни старши комисар Димитър Величков. При събирането на доказателствата по случая е използван изключително голял ресурс от Министерство на вътрешните работи. Това е едно от най-тежките престъпления, по което сме работили, каза още Величков.

Денонощните усилия на колегите, големия обем свършена работа, както и бързите и навреме изготвени физикохимични и ДНК експертизи са в основата на разкриване на тежкото криминално престъпление, разтърсило Сливен.

Старши комисар Димитър Величков благодари на всички, участвали в разследването - служители на сектори Противодействие на криминалната и икономическа престъпност в ОДМВР-Сливен, сектори Противодействие на престъпленията срещу личността и Експертно-криминалистическа дейност при Главна дирекция "Национална полиция", служители на Института по психология на МВР, Научноизследователският институт по криминалистика към МВР и служители на РУ-Сливен, отдел "Разследване", сектор "НТЛ".