Оборудвана наркооранжерия е разкрита при съвместна операция на служители на ОДМВР-София и Агенция "Митници", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снимка: МВР

Около 13.30 часа на 25 април криминалисти и митничари предприели претърсване на комплекс-мотел над язовир "Искър", стопанисван от криминално проявен 62-годишен самоковец. В хода на действията те установили специално обособени помещения за отглеждане на марихуана. В стая в задната част на ресторанта имало 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна системи.

Снимка: МВР

Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили общо 505 саксии, пълни с перлит. В повечето от саксиите имало канабисови растения, достигнали различен стадий на растеж, а в други - прерязани и окастрени корени на аналогични растения. Оттам са иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис.

Снимка: МВР

Установен е и наемателят на бунгалата - 50-годишен криминално проявен и осъждан столичанин.

Двамата мъже са били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура, наемателят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Снимка: МВР