Митнически служители разкриха цех за производство на акцизни стоки - тютюн за пушене, в частен имот в област Ловеч. На мястото са открити общо 860 кг тютюн - нарязан и на листа, както и технически съоръжения за обработката им, съобщиха от Агенция "Митници".

На 22 май служители на Териториален отдел "Митническо разузнаване и разследване - Дунавска", сектор "Оперативен контрол" - звено Свищов, извършват проверка в частен имот, находящ се в село в област Ловеч. При проверката митническите служители установяват производство и държане с цел разпространение на тютюневи изделия - тютюн с общо количество около 860 кг. 220 кг от количеството е във вид на суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща нарязан тютюн за пушене, а останалите 640 кг са тютюн на листа, подлежащ на последваща обработка. Тютюнът е без надлежно разрешително.

Установено е и наличието на технически съоръжения - електрическа машина за рязане на тютюн на листа и електронна везна, за които се знае, че са послужили за производство на тютюневи изделия, което представлява престъпление.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура- Ловеч.