Антимафиоти и Спецпрокуратурата удариха голяма група за разпространение на наркотици. Задържани са 15 души, като част от тях са дилъри високо в йерархията. Други 20 са обявени за общодържавно издирване, като сред тях е и лидерът Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца, съобщи БНТ. 

Операцията е започнала рано тази сутрин. Според разследващите групата е доставяла дрога и на свои "колеги" по Черноморието, а годишната им печалба се изчислява на десетки милиона лева.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Разследващи определят тази в крайдунавския град като огромна с над 1500 растения. Арести и обиски са извършени в София, Пловдив, Бургас, Русе и Димитровград.

Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.

Името на Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.