Полицейска операция срещу кражби на автомобили, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско, е проведена на 2 януари. Тя е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград и колегите им от ГД "Национална полиция", съобщиха днес от пресцентъра на МВР.

В хода на полицейските действия, в местността Стражите в землището на Банско, в лек автомобил "Фиат Брава" са установени и задържани двама мъже - 31-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите и оставени от тях в откраднатите автомобили.

Снимка: МВР

В Симитли, като съпричастни в извършените деяния , са задържани още 51-годишен мъж от Криводол и още един 21-годишен младеж от Симитли.

Събрани са данни за участие на 31-годишния в извършени кражби на автомобили през сезон 2016-2017 г. в Банско. На него и на 51-годишния са повдигнати обвинения за кражба на "Тойота Рав 4" и опит за отнемане на "БМВ Х6", като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от полицията.