Служители на Главна дирекция "Национална полиция" разкриха две наркооранжерии в столицата при акция, проведена вчера. Задържан на място е 31-годишен мъж, занимавал се с отглеждане на наркотичните растения.

Вижте снимки >>

Действията са проведени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в София.

На единия адрес, ползван от мъжа под наем, криминалистите открили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал етап на развитие и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни.

Снимки: МВР

В рамките на операцията те установили, че мъжът притежава апартамент в затворен комплекс в столицата. При предприетото претърсване на адреса, полицаите установили 172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.

Снимки: МВР

На задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и чл. 354в от НК.

По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества /растения и работата по документирането му продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура.