Жени Калканджиева бе пусната от ареста, но след като бе обвинена по Указа за дребното хулиганство и застана пред Софийския районен съд. Магистратите обаче прецениха, че по делото трябва да бъдат събрани още доказателства, съобщиха за Dir.bg от съда.

"Мис България 1995" беше арестувана вчера заради съседски скандал, започнал в ранните часове в сряда в кооперация в кв. "Бояна". Калканджиева се скарала със съседките си Ралица и Маги Захариеви. Ситуацията ескалирала, когато била повикана полиция. Шестата в света по красота започнала да хвърля яйца през терасата по колите пред блока. Стига се до нецензурни думи към полицаите и Калканджиева е отведена в ареста на Шесто РУ. Заедно с нея в патрулката се качил и синът й Жорко, тъй като нямало кой да го гледа.

Маги и Ралица Захариеви също са били разпитани в съда.

"Майка ми не може да свали високото кръвно и не е добре все още. Калканджиева каза, че имала двама свидетели, такива няма. Не сме поставяли хартийки пред вратата й. Няма да паднем на такова ниво. Искаме да живеем спокойно. Всеки ден от техния апартамент се чуват скандали и силна музика. Понякога крещи за помощ", разказа пред Нова телевизия Маги Захариева.

Преди две седмици съпругът на Жени Калканджиева също беше задържан за нанасяне на побой на друг съсед. Стефан Манов-Тачо беше пуснат на свобода срещу 5 000 лева гаранция.

"Грозната случка с побоя над мъжа ми се случи на Разпети петък. Събрахме подписка. 80% от живущите в блока се подписаха, защото искаме г-жа Калканджиева и семейството ѝ да се изнесат", каза Виолета Захариева, която е съпруга на пребития от Тачо мъж. 

Тя показа запис на телефона си, от който се чува, че от дома на Калканджиева денонощно се носи силна музика.

"Кънти кварталът от тази музика, не просто в кооперацията да се чува. Скандалите са всеки ден. Будят ни всеки ден, Калканджиева крещи по стълбите", допълни съседката.

Синът на бившата "Мис България" е бил отведен от Шесто РПУ от близки.